2010 m. lapkričio 7 d., sekmadienis

Paelja lietuviškai

Puiki idėja tiems,kas nemėgsta jūros gėrybių,bet nori išbandyti kažką naujo,įdomaus ir tokio skanaus,kad norėtų nusikąsti liežuvį…


Reikės:


* vištienos krūtinėlės (tiek ,kiek suvalgysite,aš naudojau 320g) ;


* kiaušinis; *kukurūzų dribsniai(sausi pusryčiai);


* 300g ryžių;


* 1 raudona paprika;


* 1 žalia paprika ;


* česnako (aš naudojau visą galvutę);


* 2 svogūnai ;


* 3-4 vidutinio dydžio pomidorai;


* druskos,pipirų,aš dar naudojau imbiero;


* skardinė žirnelių;


* kūbelis vištienos sultinio;


*4 šaukštai alyvuogių aliejaus;


Kaip paruošti:


1.Primiausia imame svogūnus ir česnakus,juos nusilupame,susmulkiname.Susipjaustome paprikas šiaudeliais,o pomidorus nusilupame ir susipjaustome kubeliais.


2.Į didelią,gilią keptuvę arba puodą įpilame 4šaukštus alyvuogių aliejaus,sudedame svogūnus su česnakais ir kepame ,kol gražiai pagels.


3.Kai jie pagelsta,sudedame pjaustytas paprikas,pomidorus ir žirnelius.Taip viksą kepame apie 5minutes. 4.Sutarkuojame gabalėlį(pagal skonį,jeigu jo nemėgstate,nedėkite) imbiero ir sudedame į mūsų daržovių keptuvę,tada dar viska kepame 5minutes.


5.Tada išgraibome daržoves,o į likusį skystį suberiame ryžius ir juos kepame,kol jie pasidaro permatomi.


6.Kol mūsų ryžiai kepa,mes per tą laiką į karšta vandenį įdedame vištienos sultinio kūbelį ir pasidarome sultinį. 7.Gautą sultinį įpilame į permatomus ryžius ir kepame 35minutes ant silpnos ugnies.


8.Ryžiai kepa,tada mes pasidarysime vištienos gablėlius.Susipjaustome vištienos krūtinėlę gabaliukais.Gabalėlius mirkome į kiaušinį ir voliojame į sutrupintus sausus pusryčius ir dedame kepti.


9.Po 35 minučių i ryžius sudedame daržoves ir dar pakaitiname kokias 7minutes,sudedame pagal skonį pipirus( maltus) ir druską.


10.Nuėmę puodą nuo ugnies sudedame iškepusius vištienos gabalėlius.


Šis maistas puikiai tinka susirinkus draugų kompanijoje,vaišinant tėvus ar gimines. Taip pat,visi tikrai liks nustebinti. Nepamėginus,nesužinosi…. Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą