2010 m. lapkričio 11 d., ketvirtadienis

Canneles Bordelais

Ruošiuosi kepinių mugei,todėl teko išbandyti kažką naujo,ko dar neteko daryti. Draugė pasiūlė pabandyti iškpeti šį skanėstą.Na,aš ir pabandžiau...

Reikės:
* 500ml pieno;
* 2kiaušinių;
* 3val.g.š vanilino miltelių arba vanilės ekstrakto;
* 1-2val.g.š romo,bet aš naudojau brendį;
* 250g cukraus;
* 50g sviesto;
*100g miltų.

Kaip paruošti:
1.Plačiame ir gan giliame inde suberiame miltus,cukrų ir viską gerai išmaišome.(dar galima įdėti žiupsnelį druskos,pabrėžti skonį).Įmušame du kiaušinius ir viską išmaišome iki vientisos masės.
2.Tada į vieną puodą supilame pieną,suberiame vanilę,įpilame romą arba brendį.Ir kaitiname pieną iki užvirimo.
3.O kitame kaitinimo inde išlydome sviestą.
4.Išsilydžiusį sviestą,palaipsniui,pilame ant mūsų miltų masės ir vis maišome.
5.Užvirusį piena,taip pat palaipsniui pilame į tešlą.
(Neišsigąskite,jeigu tešla gausis labai skysta,ji turi būti daug daug daug skystesnė už blynų tešlą)
6.Tešla pagaminta,bet bėda yra ta,kad kepti iš kart negalėsime,nes tešlą reikia "pribrandinti".Ją uždengiame ir laikome šaltai mažiausiai 2h,bet geriausiai būtų ,kad palaikytumėte bent 12h.Šia tešlą galima "brandinti" iki 2 parų.
7.Išėmę tešlą iš šaldytuvo,gerai išmaišome.
8.Kepimo indą(aš šį kartą naudojau kekso formą,nes keksiukų formu neturiu) ištepkime sviestu,taip pat,galima pabarstyti ruduoju cukrumi ir supilame mūsų tešlą.
9.Tešlą dedame kepti į įkaitintą orkaitę. Ir kepame 10minučių 250laipsnių temperatūroje,vėliau temperatūrą sumažiname ir kepame iki 50minučių 180 laispnių orkaitėje.
Šis prancūziškas skanėstas gavosi labai skanus ir ,deja,kad jo labai greitai mano namuose neliko.:)                 
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą